Montarea blatului de bucatarie

Posted in : Montaj mobila on by : montezmobila Comments: 0
Banner

Daca bucataria nu mai arata la fel de bine, din cauza anilor care au trecut,ea nu trebuie inlocuita complet.Adesea este de ajuns sa fie inlocuit doar blatul de lucru, pe care solicitarile zilnice si-au lasat amprenta.S-ar putea ca umezeala sa fi patruns in rosturile de imbinare, iar marginile blatului sa fie umflate.Desfaceti suruburile necesare si indepartati blatul vechi.

2.Decuparea blatului:
Montarea-blatului-de-bucatarie-verso2 Blaturile de lucru sunt disponibile la dimensiuni diferite.Cel mai simplu este daca blatul se taie direct la Decora Stil .In cele mai multe dintre cazuri este totusi necesar sa se execute reglaje, de exemplu la un perete care nu este drept.
Transferati pe blat neregularitatea peretelui intr-un mod simplu, cu ajutorul unui sabotel din lemn si a unui creion, apoi taiati blatul exact de-alungul liniei.Acum placa poate fi impinsa exact pana la perete.

Montarea-blatului-de-bucatarie-verso3

3.Decuparea pentru chiuveta si cuptor:
Montarea-blatului-de-bucatarie-verso4 Mai intii trebuie stabilita pozitia exacta a decuparii.Inainte de a taia, verificati din nou dimensiunile.Pentru introducerea panzei de fierastrau intr-un colt al decuparii necesare trebuie data o gaura de 10mm.
Acum presand foare usor si cu panza bine ascutita decupati bucata necesara. Atentie la marginea ramasa, sa nu se rupa. Montarea-blatului-de-bucatarie-verso5
Montarea-blatului-de-bucatarie-verso6

Pentru executarea de decupari rotunde utilizati compasul special de taiat. Taietura se poate executa acum ca un cerc de diametrul dorit.

Dupa executarea tuturor decuparilor, canturile taiate se sigileaza contra umiditatii.Stropiti o banda de silicon deasupra si intindeti-o bine cu spaclul.